Karol Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 co radzicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Doprecyzuj pytanie bo nie do końca wiadomo o co chodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 proszę o zidentyfikowanie niepożądanego wykwitu, czym to zwalczyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie za dobrze widzę, ale to nie jest po prostu kamień/osad powstały przez wodę którą podlewasz/spryskujesz roślinę? Wystarczy zmyć destylką? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Też tak sądzę... Czym i jak ją podlewasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 myślicie, że osad hmm podlewam właśnie dobrą wodą, kumpel przynosi mi z Uniwersytetu Przyrodniczego wodę dejonizowaną i nią też zraszam... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Jak dla mnie to osad spowodowany przez wodę. Kup destylkę w markecie, zmyj i zobacz. Koszt 5zł.. Powinno zejść.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 A tak w ogóle co to za badziewie rośnie w doniczce z tym kapturem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Jakiś mech? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 No właśnie jakiś mech.. Sphagnum to to nie jest. Od wtykania takich rzeczy do doniczek łatwo sprowadzić nieproszonych gości. Poza tym nie wygląda mi to na osad od wody. Na roślinie zazwyczaj pokazują się plamy od wapnia jeśli jest zraszana kiepską wodą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 to mech naturalny, kupiłem go na allegro, przyszedł suszony, spryskałem roślinę Amistarem 250 SC. zobaczymy co z tego będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi