usiu Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam prosilbym o identyfikacje i o ocene stanu roslin i podpowiedz co poprawic itd Dzbanek Rosiczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Nepenthes albomarginata, a rosiczka Aliciae podlej ją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 a to biale wokol dzbanka to jest naturalne czy co ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 a to biale wokol dzbanka to jest naturalne czy co ? mi to wygląda na zwykły kurz lub osad z kamienia który jest efektem zbyt twardej wody Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie znacie się to proszę się nie wypowiadać Ten biały kołnierz jest cechą charakterystyczną Albomarginaty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 dzbanecznik wygląda mi na Gentle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 dzbanecznik wygląda mi na Gentle To jest Nepenthes albomarginata jak już wcześniej Kubaa napisał. Jego cechą gatunkową są białe brzegi pod wargą, stąd nazwa albomarginata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak, rosiczka to D. aliciae, a dzbanecznik to N. albomarginata. Zapewniam, że nie ma tam żadnego kurzu i nie mam pojęcia jakim cudem ktoś mógł zauważyć choć jedną wspólną cechę z N. 'Gentle' (no może poza tym, że ma liście i dzbanki ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi