Stig25 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Chciałbym dowiedzieć się czy ten mech nadaje się do owadożerów . Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Chciałbyś się dowiedzieć konkretnie co to za mech, czy chciałbyś się dowiedzieć czy jest to sphagnum ew. czy nadaje się do owadożerów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Jakiś rokietnik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Chciałbyś się dowiedzieć konkretnie co to za mech, czy chciałbyś się dowiedzieć czy jest to sphagnum ew. czy nadaje się do owadożerów? Chciałbym dowiedzieć się czy nadaje się do owadożerów . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie nadaje się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Też u mnie taki rośnie . Nie nadaję się on do owadożerów. Mech Sphagnum wykorzystuje ze względu na magazynowanie wody Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Ja ostatnio w lesie znalazłem coś takiego Czy to mech torfowiec? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Jak rozumiem, zabrałeś sobie ten mech do domu, tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Jak rozumiem, zabrałeś sobie ten mech do domu, tak? No tak. A to coś złego? Przy rowie z wodą taki rósł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaszarnia Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Torfowiec, jest chroniony i to jest złe i dlatego będziesz się smażył w piekle. Przy rowie, hę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Torfowiec, jest chroniony i to jest złe i dlatego będziesz się smażył w piekle. Przy rowie, hę? Nie wiedziałem że jest chroniony . Wyrwałem dosłownie ociupinkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Mam jeszcze taki pytanko czy dobrze hoduję ten mech? Mam go w przeciętej butelce w której jest kwaśny torf i dużo wody. Zresztą widać na zdjęciu powyżej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaszarnia Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Tak, jeśli zapewnisz dużo światła i odpowiednio wysoką wilgotność to powinien zawiązać nowe merystemy. Ja raz w tygodniu zalewam go tak, by był zakryty i nie dolewam już później wody. Wydaje się, że wtedy szybciej się rozrasta, bo te, które mają +/- stały poziom wody rosną strasznie wolno. Chociaż nie oczekuj, że za dwa tygodnie mech zaroście Ci to całe pudełko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Temat do zamknięcia ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi