sebek1393 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Mojej ventracie ostatnio zaczęły zółknąć, a następnie czernieć i schnąć dolne, starsze liście - kilka z nich, jak widać już uciąłem, podczas gdy górne są cały czas zielone i nowe również rosną w porządku. I tu pytanie do Was - drewnienie łodygi, czy może jakiś zły znak? Dołączam zdjęcia: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 U mnie też tak jest. Kilka dolnych liści żółknie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 To normalne. Łodyga będzie "drewnieć", a roślina piąć się w górę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak, wiem o tym. Pytam dlatego, że mam tego dzbanecznika od niecałego roku i wcale nie jest jakiś bardzo duży, więc myślałem, że drewnienie to dopiero później. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez sebek1393 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Czyli tak, jak myślałem - diagnoza: drewnienie, tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Po pierwsze ja widzę tylko jedno zdjęcie, niezbyt poglądowe. Jeśli tylko dolne liście żółkną to nie ma co się przejmować - ze starości liście już tak mają. Czy przy okazji łodyga zacznie drewnieć - to już inne zagadnienie, ale również nie jest to powód do zmartwień. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Tak, tylko dolne. W takim razie można zamknąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi