Skocz do zawartości

ile rośnie

sknerus

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz pierwszy rozmnażam moje owadożery a konkretnie D.capensisa posiałem 12 czerwca i jak narazie pojawił się jakby czerwony mech. Ile trzeba czekać by wykształciły się roślinki zdolne do przesadzenia? chciał bym je rozsadzić jeszcze przed zimą:)

Odnośnik do odpowiedzi

Daj foto. Jeśli pojawił ci się mech to nie jest to samo co młode roślinki. Może źle coś zrobiłeś ??? A czy roślinki miały ciągle wodę w podstawku ??? U mnie kiełkują po ok 2 tygodniach i rosną bardzo szybko .

Edytowane przez Stig25
Odnośnik do odpowiedzi

Posiałem ze swojego zbioru, posiałem na wierz torfu, stoi na balkonie południowym ma zapewniona wodę w podstawku.

Napisałem że "wygląda jak mech" gdyż narazie jest takiej wielkości wykiełkować mi wykiełkowały po trzech tygodniach, tyle że od tego czasu minęło półtora miesiąca i za wiele nie podrosły

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz je dokarmiać mrożonymi lub żywymi robakami dla ryb. Ja raczej polecam ci mrożone bo się nie ruszają i możesz je płożyć na małych roślinkach. Kupisz je w każdym zoologicznym.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.