sknerus Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Po raz pierwszy rozmnażam moje owadożery a konkretnie D.capensisa posiałem 12 czerwca i jak narazie pojawił się jakby czerwony mech. Ile trzeba czekać by wykształciły się roślinki zdolne do przesadzenia? chciał bym je rozsadzić jeszcze przed zimą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) Daj foto. Jeśli pojawił ci się mech to nie jest to samo co młode roślinki. Może źle coś zrobiłeś ??? A czy roślinki miały ciągle wodę w podstawku ??? U mnie kiełkują po ok 2 tygodniach i rosną bardzo szybko . Edytowane 20 Sierpnia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 A zakopałeś je czy tylko wysiałeś na torfie? Niemożliwe aby ponad dwa miechy kiełkowały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 do uzyskania odpowiedniej wielkosci do przesadzenia roslinek trzeba nawet okolo roku. Capensisy kielkuja dosc szybko takze moze miales jakies stare nasiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 capensisy koło roku? W rok to już dorosła będzie... Ja wysiałem tez kolo czerwca capensiy alby i juz przesadzone sa. Oczywiscie zalezy to tez od warunkow jakie im zapewnisz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Posiałem ze swojego zbioru, posiałem na wierz torfu, stoi na balkonie południowym ma zapewniona wodę w podstawku. Napisałem że "wygląda jak mech" gdyż narazie jest takiej wielkości wykiełkować mi wykiełkowały po trzech tygodniach, tyle że od tego czasu minęło półtora miesiąca i za wiele nie podrosły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Możesz je dokarmiać mrożonymi lub żywymi robakami dla ryb. Ja raczej polecam ci mrożone bo się nie ruszają i możesz je płożyć na małych roślinkach. Kupisz je w każdym zoologicznym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi