Gość Qbajuniorek Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam jestem nowy na forum i mam pierwsze pytanie jaka to rosiczka? Przepraszam za jakość zdjęcia ale zdjęcie robione telefonem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 D capensis typical Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Dosyc niewyraźne zdjęcie. Póki co wygląda tak D. capensis 'Typical', ale jeśli możesz, wstaw ostrzejsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Wg. mnie to raczej Drosera capensis 'alba'. Nie wiem jak jest, bo zdjęcie kiepskie, ale jeśli ma białe 'czułki' z cieczą trawienną to jest to odmiana 'alba', a jeśli czerwone to zwykły capensis (rosiczka przylądkowa). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi