viper_miszcz Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam serdecznie! Obiecałem osobą, które pomogły mi w sprawie mojego dzbanecznika wrzucić parę zdjęć mojego eksperymentu. Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Na razie terra zamieszkuje: Dzbanecznik "kwiaciarnikus" Heliamorfa heterodoxa x minor Drosera alicea 3x Drosera adelae były- niestety padły, na ich miejscu wysiane nasiona Drosera capensis "narow leaf" Owadożery tak mi się spodobały że nie mogłem się oprzeć i kupiłem(uratowałem) z kwiaciarni także muchołówkę i kapturnicę, powoli sobie rosną na parapecie. Mój dzbanecznik powoli nie mieścił mi się w terra także postanowiłem go rozmnożyć i jedną odnóżkę po ukorzenieniu przyzwyczaić do życia "na powietrzu" ale to plan na parę miesięcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Ten dzbanek nie ugotuję się w tym worku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Jak uda ci sie rozmnożyć tego dzbanka z liścia, daj znać. Będziesz pierwszą osobą, której się to uda. D. aliciae lepiej będzie się czuła poza akwarium, w pełnym słońcu. Helka ma za bardzo zbite podłoże. Mimo, że to najłatwiejsza krzyżówka dostępna w handlu, swoje wymagania również ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Tak patrzę na te rośliny i myślę, owadożerki Tobie się spodobały, ale nie wiem czy Ty im Ta kapturnica i muchołówka wyglądają nienajgorzej, wcale nie trzeba ich ratować. Helka w takim podłożu i takim bagnie padnie Ci w krótkim czasie. Całość mało estetyczna, rośliny też chyba nie czują się najlepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 delikatnie mowiac specyficznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Kapturnica przed tzw. ratowaniem wyglądała o wiele lepiej. Wystarczy spojrzeć na starsze kielichy; są ładnie wybarwione w przeciwieństwie do nowych. Za oknem widać, że masz jakiś ogródek. Wywal tam kapturka z mucholem co troszke rumieńców nabiorą jeszcze przed zimą. Na trzecim zdjęciu widać również, że w mchu zadomowiła się pleśń, co świadczy o braku wentylacji. Proponuję zaopatrzyć się w jakiś fungicyd. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi