Skocz do zawartości

czym podlewacie wasze roślinki?:)

piotr1990

czym najcześciej podlewasz swoje rośliny owadożerne?  

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

Może i masz rację :) zrobię eksperyment z jakąś roślinką, za 2-3 dni powiem jak rośnie :]

A Ty czym podlewasz ?

Chyba przeceniasz zdolność roślin do sygnalizowania poziomu dopasowania warunków... Chyba, że u Ciebie po 2-3 dniach widać znaczący wzrost roślin. Jeśli tak to zazdroszczę.

Również wydaje mi się nieprawdopodobne, aby rośliny podlewane wodą z ro rosły lepiej, niż podlewane demineralizowaną czy destylowaną. Dla roślin ważne, żeby woda była miękka, a to czy jest to woda z filtra czy z baniaka ma znaczenie jedynie dla Twojej kieszeni i poziomu zanieczyszczenia środowiska baniakami po demineralizowanej, jeśli wybierasz tą opcję.

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś podlewałem kranówą ale czy to miało zły wpływ trudno powiedzieć bo to były początki i masę innych błędów popełniałem. Obecnie 2,3 wypady w roku na wiochę i zapas deszczówki wystarczy na długi czas.Trochę glony w niej potrafią rosnąć ale nie zauważyłem żeby to szkodziło. Jestem ciekaw czy ktoś podlewał przegotowaną z kranu przez dłuższy czas i jak to się odbiło na kondycji roślin.

Odnośnik do odpowiedzi

W wakacje 2009 często zdarzało mi się podlewać kranówą na balkonie. Zero skutków ubocznych, ale mi się zdarza chyba dosć często przesadzać rośliny, więc może dlatego. Podłoże nie zdążyło się odkwasić.. Wykwitów nie było.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.