Belianus Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam. Mam pytanie: Czy torf firmy "WOKAS" jest dobry dla rosiczki/muchołówki. Tak wygląda jego opakowanie/opis http://www.wokas.pl/produkty.php?lang=pl&a...pa=12&id=28 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) nie bo torf do owadożerów musi być kwaśny http://www.wokas.pl/produkty.php?lang=pl&a...pa=12&id=19 ten mam i jest super Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez piotr1990 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja mam kroena wysoki i jestem zadowolony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Moim zdaniem większości marketowych torfów można pozostawić wiele do życzenia. Z najlepszych marketowych można polecić jedynie Hartmann, a i tak nie jest wszędzie dostępny. Osobiście używam torfów estońskich i finlandzkich od importera, jakość jest o niebo lepsza niż np. Atena czy Hollas, który używałem na początku, a był on powodem wykwitów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Wszystko co jest od firmy Wokas to jest fatalne... Ja mam jakiś torf A&B chyba od Hollasa, według mnie jest dobry. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belianus Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Dziękuje za odpowiedzi u mnie w kwiaciarniach nic nie maja ................ tylko kwiatki . Więc muszę kupić w markecie.. ale chyba kupie na allegro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerka99 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Wszystko co jest od firmy Wokas to jest fatalne... Ja mam jakiś torf A&B chyba od Hollasa, według mnie jest dobry. Hmm, dlaczego? Używam go i jak narazie wszystko w nim rośnie bez większych problemów, przesadzone rośliny rosną ładnie, nasiona powschodziły, glonów nie widać... zobaczymy po zimie jak z pleśnią będzie ale jestem dobrej myśli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Mi obficie pleśniał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doesnt Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja miałem Hollasa, po dwóch dniach pleśń, po tygodniu glony w ogromnej ilości. Może i była to jakaś wadliwa partia, ale już nie mam zamairu kupować torfu tej firmy. Obecnie zakupiłem w pobliskim ogrodniczym torf firmy Nogły z okolic pszczyny. 3,5 - 4 ph. Ma fajną konsystencje i o dziwo brązowy kolor, który w przypadku tego z Hollasa nie istniał. Jeden minus to grudki, ale to nie problem. Zobaczę jak się będzie spisywał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerka99 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Mi obficie pleśniał. W trakcie zimowania czy tak normalnie? Bo u mnie roślinki stoją i na podwórku i na południowym oknie zasłonięte jeszcze w sumie roletą jak ja jestem w pokoju (światło daje po oczach jak siedzę przed PC), więc za dużego obiegu powietrza w domu nie mają a nic złego z torfem się nie dzieję... może miałeś jakiegoś pecha? na innym forum ktoś pisał, że w torfie Wookasa miał jaja ziemiórek... też jak dotąd nic mi się nie wykluło (mam nadzieję ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi