Marrom Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Nowy, wrześniowy CPN przynosi nam opisy trzech, nowych zarejestrowanych kultywarów: Dionaea ‘Fondue’ Sarracenia ‘Godzuki’ Utricularia ‘Merrie Heart’ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Ta muchołówka fatalna jest. Nie wiem po co ludzie tworzą takie kultywary, to już nawet ładne nie jest. Żeby tylko pokombinować. Niedługo pewnie będą muchołówki w kształcie penisa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Mi tam sie podoba jest calkiem ciekawa Wyglada jak po przebywaniu w okolicy fukushimy lub po podlewaniu woda z rekatora Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Masiol, popieram. Tym bardziej, że jak piszą, kultywar mocno zatracił zdolność łapania owadów. To dla mnie już nie kultywar tylko totalny mutant-kaleka. Paskudztwo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Robią z tego nie-wiadomo-co, później tylko robi się jeden wielki bajzel przy oznaczaniu...szkoda gadać. właśnie dlatego przestałem hodować muchołówki. Ani to ładne, ani już do końca nie owadożerne...masakra. Po co aż tak "poprawiać" Boży zamysł w naturze? O modyfikowaną żywność można się kłócić, ale tutaj żadnego sensu nie widzę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 O modyfikowaną żywność można się kłócić, ale tutaj żadnego sensu nie widzę... Akurat w tym przypadku to przypadkowo wyselekcjonowany mutant: Dionaea muscipula ‘Fondue’ was found at the Carniflora open day Oczywiście mógł pochodzić z in vitro jednak nie był tworzony celowo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 (edytowane) Ohydna jest ta muchołówka. Nigdy bym takiej nie chciał. Ta kapturnica całkiem fajna jest, a te daszki mi przypominają chińskie kapelusze Edytowane 1 Września 2011 przez SnaKe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Miałem 'Fondue' już w 2007! 'Justina Davies' spadła z balkonu do ogrodu. Paskuda w dodatku zapewne bardzo droga. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Fondue jest już od paru lat w kolekcjach, ale faktycznie jest nieciekawa - z muchołówkami zrobił się totalny bajzel:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi