Skocz do zawartości

’Red piranha’

Redgreen

Rekomendowane odpowiedzi

Na 'Red Piranha' to mi nie wygląda. Kształt rzęsek się mniej więcej zgadza (biorąc pod uwagę, że to jeszcze stosunkowo młoda roślina), żółty pasek na zewnątrz pułapki ma, ale sercowaty kształt i orientacja łodyżek daje powody do zwątpienia. Zobacz moją: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...st&id=16843 . Ta jest na bank czysta. Pionowe przyrosty (ma je nawet zimą), a łodyżki wąskie i o równej szerokości na całej długości. Tak wyglądała za młodu:

Red_Piranha.jpg

Edit: mój 'Bohemian Garnet' wygląda prawie identycznie, jak Twoja muchołówka. Zobacz:

1.jpeg

Odnośnik do odpowiedzi

No coś mi nie pasowało w tej ’Red piranha’. Kupiłem malutką kępkę od forumowicza który wystawił na allegro. Skojarzyłem go po danych z forum ale to było przeszło rok temu i nie jestem pewien w 100% od kogo.

Kosa1984 masz chyba rację z tymi łodygami a twój 'Bohemian Garnet' faktycznie podobny.Pytanie czy ’Red piranha’ jest ciężko dostać i sprzedano podobną czy to tylko pomyłka.

Na poniższym zdjęciu zrobionym wcześniej starsza roślina z której dzieliłem młodsze(powyższe to młoda z podziału)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.