arex12 Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Mam S. x mitchelliana (chyba) Tu obrazek: Z tego co wiem to jest to hybryda leucophylli i purpurowej. I pierwsze pytanie czy z tego powodu powinienem nalać do środka deszczówki? Drugie pytanie: Do jednego z mniejszych dzbanków wpadła mucha, ale po paru dniach zaczęła zarastać grzybem: (zdjęcie słabej jakości, ale tam widać strzępki podobne do grzyba) Czy tak powinno być? Czy powinienem coś zrobić typu: 1. spryskać jakimś środkiem? (jeśli tak to jakim?) 2. obciąć dzbanek? Jestem początkującym hodowcą. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 16 Września 2011 przez arex12 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 U mnie muchy też pleśnieją w kielichach czasami i jest po prostu zostawiam... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Grzyb u kapturnic to normalne, szczególnie tych które rosną na dworze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Spokojnie Nic nie rób, czasami zdarza się, że łupy kapturnicy pleśnieją, szczególnie jeśli ofiara znajduje się powyżej obszaru wydzielania enzymów zapobiegających pleśnieniu owadów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi