maklerw Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 witam. http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?p=1620261 Jak sie okazuje nasza głupia policja zaczełą się brać za takie rzeczy, choć w przypadku o którym wspominam mowa o wężach jadowitych to powodem tak czy siak był brak dokumentów CITES ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Z tego co wyczytałem to CITES nie miała kobra.. a 3 inne węże mu zabrali w zasadzie bezpodstawnie.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuttter Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 A że tak się zapytam. Na owadożery nie trzeba mieć żadnych dokumentów? W końcu wszystkie są gatunkami chronionymi. A jak policji się znudzi Fauna to mogą się za Florę zabrać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Podobał mi się komentarz pewnej dziewczyny, że po ulicach mogą sobie swobodnie biegać niebezpieczne rasy psów i nikt z tym nic nie robi, ale węże zamknięte w terrariach na zamek podchodzą już pod wielkie akcje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Cóż, jedna jednostka policji się wykazuje (jak może przeczytać - nadmiernie), a inna nie. Proponuję nie wrzucać roślin i zwierząt do jednego worka, bo wymagania co do nich - posiadanie CITES, rejestracja poszczególnych okazów - są różne i zakup zwierząt jest zdecydowanie bardziej obostrzony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 głupota polskiej policji nie zna granic. przypadek z mojego życia. jechałem na rowerze pod górke zaraz koło mnie iż ze jest pod góre to musi być też i z górki, no i tak ja tam lubie jezdzić szybko na rowerez wiec cisne na z górki ile sie da a w połowie jest znak ograniczenie do 30 a jechałem z 50 a tu nagle zamna widze ...... kolegów z lizakiem zatrzymałem sie pogadalem sprawdzili promile u mnie i puscli mnie bez powietrza z kołach ( całe szczeście ze miałem nie daleko do domu). a wiec mnie widzieli ale menela 300 m dalej juz nie który sie nie mieścił w drodze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 21 Września 2011 Share Napisano 21 Września 2011 mogłeś się z nimi droczyć wątpię żeby radarem Ciebie łapali Tylko że wtedy by szczegółowo kask, światła itp by sprawdzali i przyczepili też do byle czego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 właśnie ie chciałem sobie problemów z nimi robić bo by mnie przegrzebali na wylot Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi