Redgreen Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Czy to jest młody "Dingley Giant"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 raczej nie, chyba nie wybarwiona do końca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Nie wybarwiają się mocno , stoją na balkonie od strony zachodniej obok "Bohemian Garnet" a ta robi się coraz bardziej czerwona. Może za wcześnie na określenie? Jakieś luźne propozycje , zaczynają coraz częściej wypuszczać w górę liście i wszystkie wąskie.Może jakiś "Dutch"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerka99 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Mam Dingleya i u mnie tak właśnie rośnie, część liści kładących się, część na nieco cieńszych idących w górę pod lekkim skosem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 23 Września 2011 Autor Share Napisano 23 Września 2011 nerka99 jak możesz to podeślij zdjęcia twojej do mnie. Zobaczę co z tego wyrośnie w przyszłym roku. Na razie dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerka99 Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 nerka99 jak możesz to podeślij zdjęcia twojej do mnie. Zobaczę co z tego wyrośnie w przyszłym roku. Na razie dziękuję. Wrzucę tutaj takie 2 zrobione na szybko (sry nie mam talentu fotograficznego:P) Aha rośnie toto sobie w doniczce o szerokości 15 cm jeśli potrzebujesz skali. Gdy ją kupiłem około czerwca rosła w 5 cm doniczce, właściwie odrazu ją przesadziłem (do tej doniczki, akurat innej nie miałem) zaczęła rosnąc od tego czasu jak na drożdżach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 23 Września 2011 Autor Share Napisano 23 Września 2011 Co ty chcesz od tych zdjęć? Jeden rzut oka i widzę że mamy te same rośliny Tylko czy jesteś pewny nazwy(źródła z którego kupowałeś)bo jeśli tak to sprawa wyjaśniona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerka99 Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Co ty chcesz od tych zdjęć? Jeden rzut oka i widzę że mamy te same rośliny Tylko czy jesteś pewny nazwy(źródła z którego kupowałeś)bo jeśli tak to sprawa wyjaśniona Głowy sobie nie dam uciąć, kupowane przez alledrogo. Sprzedawca (bardzo miły gość swoją drogą) jako "Dingley Giant" ją oznaczył, nie mam powodu sądzić by wprowadzać miał mnie (celowo) w błąd. Widzę, że dalej sprzedaje na allegro, tym razem jednak nie wypisując nazwy kultywaru (domyślam się, że sprzedaje teraz poprostu typicale) Jeśli masz ochotę się go wypytać czy jest pewien, że to co sprzedawał parę miechów temu to dingleye to tu masz link do jednej z jego aukcji (mam nadzieję, że to nie zabronione) http://allegro.pl/hit-mucholowka-rosiczka-...1827234571.html Jeśli rzeczywiście to zrobisz podziel się proszę wynikami "dochodzenia" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Dochodzenie zakończone. Ustaliłem że nerka99 posiada Digleya a w porównaniu z jego rośliną moja wygląda podobnie więc raczej to samo. Zobaczę w przyszłym roku jak podrośnie i tyle. Temat zamknięty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi