Skocz do zawartości

Czy można kupić gotową pożywkę ?

Stig25

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Niestety nie sprzedajemy gotowych pożywek- transport pocztą jest dla nich zabójczy. Za to sporządzenie pożywki w domu jest podobne stopniem zaawansowania do robienia omleta ;) Szczegóły np. na flytrap.pl

Pozdrawiam

P.S Zamiast na PW polecam pisać na mojego maila- PW często sie przepełnia i przy 10 PW dziennie łatwo coś przeoczyć...

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Niestety nie sprzedajemy gotowych pożywek- transport pocztą jest dla nich zabójczy. Za to sporządzenie pożywki w domu jest podobne stopniem zaawansowania do robienia omleta ;) Szczegóły np. na flytrap.pl

Pozdrawiam

P.S Zamiast na PW polecam pisać na mojego maila- PW często sie przepełnia i przy 10 PW dziennie łatwo coś przeoczyć...

To ja mam jeszcze jedno pytanie czy można kupić jeden zestaw "składników" na pożywkę i je potem zmieszać itd . ???

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było jasne: Kultury in vitro to nie wrzucenie nasion na cudowną pożywkę, na której w kilka dni staną się dorosłymi roślinami...

Najpierw przeczytaj sobie opracowanie sativa do którego link jest kilka postów wyżej.

Następnie znów przeczytaj opracowanie sativa.

A gdy przeczytasz trzeci raz i zrozumiesz co tam jest napisane, wtedy kup lub załatw w inny sposób wszystkie rzeczy, które będą Ci potrzebne oprócz pożywki(troche sprzetu, preparaty do sterylizacji, clenbox, itp...)

Kiedy będziesz miał to wszystko, a przynajmniej większość, możesz zaopatrzyć się w zestaw do mikrorozmnażania np. od sativa, jeżeli akurat ma

lub TUTAJ

Oddzielnie nie zalecam szukać poszczególnych substancji, bo na pewno więcej zapłacisz, a tam masz wszystko czego będziesz na początek potrzebował.

Sam jakiś czas temu zaczynałem od takiego zestawu, a teraz muszę sobie dokupić jakiś większy mebel na kultury, bo rośliny mogę już liczyć w setkach albo i lepiej :D

Zacznij jak należy a sukces w mikrorozmnażaniu masz murowany i nie jest to takie trudne jak się wydaje.

W razie czego chętnie służę pomocą ;)

Ps.

Następne tematy z tym związane powinieneś chyba zakładać w dziale in vitro.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.