Stig25 Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Mam takie pytanie czy można kupić gotową pożywkę np. by wrzucić do niej nasiona ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Pisz do Sativa, On pewnie będzie miał Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Pisz do Sativa, On pewnie będzie miał Pozdrawiam Pisałem do niego ale nie odpisuję . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Bo on z terrorystami nie kooperuje- przykro mi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 (edytowane) Bo on z terrorystami nie kooperuje- przykro mi. Nie rozumiem . A może ktoś inna ma ???? Edytowane 26 Września 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Sativ nie przyrósł do komputera jeszcze. Poczekaj na odpowiedź. Latos jeszcze miał chyba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Cześć Niestety nie sprzedajemy gotowych pożywek- transport pocztą jest dla nich zabójczy. Za to sporządzenie pożywki w domu jest podobne stopniem zaawansowania do robienia omleta Szczegóły np. na flytrap.pl Pozdrawiam P.S Zamiast na PW polecam pisać na mojego maila- PW często sie przepełnia i przy 10 PW dziennie łatwo coś przeoczyć... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Cześć Niestety nie sprzedajemy gotowych pożywek- transport pocztą jest dla nich zabójczy. Za to sporządzenie pożywki w domu jest podobne stopniem zaawansowania do robienia omleta Szczegóły np. na flytrap.pl Pozdrawiam P.S Zamiast na PW polecam pisać na mojego maila- PW często sie przepełnia i przy 10 PW dziennie łatwo coś przeoczyć... To ja mam jeszcze jedno pytanie czy można kupić jeden zestaw "składników" na pożywkę i je potem zmieszać itd . ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Polecam lekturę: http://www.greenspot.pl/pl/p/file/0721dea0...rozmnazania.pdf Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Polecam lekturę: http://www.greenspot.pl/pl/p/file/0721dea0...rozmnazania.pdf Pozdrawiam To akurat czytałem ale ja mam takie szczęście, że zawsze coś zepsuję i wolałbym jak by ktoś mi coś takiego przygotował . Druga kwestia to cena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Znaczy próbowałeś zrobić pożywkę samemu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 27 Września 2011 Autor Share Napisano 27 Września 2011 Znaczy prubowaleś zrobić pożywkę samemu? Nie próbowałem ale samo czytanie mi wystarczyło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Żeby było jasne: Kultury in vitro to nie wrzucenie nasion na cudowną pożywkę, na której w kilka dni staną się dorosłymi roślinami... Najpierw przeczytaj sobie opracowanie sativa do którego link jest kilka postów wyżej. Następnie znów przeczytaj opracowanie sativa. A gdy przeczytasz trzeci raz i zrozumiesz co tam jest napisane, wtedy kup lub załatw w inny sposób wszystkie rzeczy, które będą Ci potrzebne oprócz pożywki(troche sprzetu, preparaty do sterylizacji, clenbox, itp...) Kiedy będziesz miał to wszystko, a przynajmniej większość, możesz zaopatrzyć się w zestaw do mikrorozmnażania np. od sativa, jeżeli akurat ma lub TUTAJ Oddzielnie nie zalecam szukać poszczególnych substancji, bo na pewno więcej zapłacisz, a tam masz wszystko czego będziesz na początek potrzebował. Sam jakiś czas temu zaczynałem od takiego zestawu, a teraz muszę sobie dokupić jakiś większy mebel na kultury, bo rośliny mogę już liczyć w setkach albo i lepiej Zacznij jak należy a sukces w mikrorozmnażaniu masz murowany i nie jest to takie trudne jak się wydaje. W razie czego chętnie służę pomocą Ps. Następne tematy z tym związane powinieneś chyba zakładać w dziale in vitro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi