Gość Bosmina Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Trafiła do mnie zaniedbana D.aliciae (tak podejrzewam). Postawiłam doniczke na parapecie okna południowo-wschodniego (wczesniej stała tam kolekcja D.capensis któe rosły niesamowicie) i z roślinką jest coraz gorzej. Z zielonych iści zaczeły się robić brązowe, pojawiły sie kropelki ale sama roślinka wyglada nieciekawie. Czy jest to poparzenie słoneczne? A moze coś innego? Podlewam ją wodą destylowaną. Help wczesniej w takich samych warunkach żyły capensisy które chyba są nie do zdarcia i rosły rewelacyjnie, myślałam ze z D.aliciae też tak bedzie ale coś wyraźnie jej nie służy... Sami ocencie co jej jest. może ją przelałam? No sama nie wiem... Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aveo Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 To nie jest oparzenie. Wybarwia Ci się Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Raczej slonce teraz juz nie jest tak na tyle mocne zeby moglo poparzyc rosiczke tropikalna. Postaraj sie nie dolewac wody teraz za duzo. Jesli delikatnie pzreschnie podloze to nic sie nei stanie byle na czas podlac. Raczej zle na razie nie wyglada i radzilbym cierpliwie poczekac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi