Skocz do zawartości

Rozpoznanie rosiczki

maxxxx95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym się zapytać czy to jest spatulata?? I mam capensis która miała być broad leaf , blaszka ma szerokość 0,5cm ale długość ( blaszki tam gdzie są włoski) to tylko 2,5cm.Czy to jest broad leaf ?

p1020071800x600.jpg

Edit: Cephalotus 02.10.2011 14:05, z widocznym obrazkiem będzie łatwiej. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Spatulata to to nie jest na bank, ale nie powiem Ci co bo nie wiem. A co do Capensis to moze byc broad leaf, dlugosc lisci nie ma znaczenia lecz ich szerokosc i gestosc precikow. Wrzuc foto jak mozesz tej Capensis.

Odnośnik do odpowiedzi

Tu daje zdjęcie tej niby broad leaf:

p10200751600x1200.jpg

A tutaj druga capensis może to ona jest broad leaf ( choć nie sądze szerokość blaszki 3mm a długość 4,7 )

p10200801600x1200.jpg

Sory ale nie wiem jak się wrzuca. Coś mi nie wychodzi :(Jak jesteś na stronie ze zdjęciem. Klikasz na nie prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierasz: "Kopiuj adres obrazka". Ten adres wklej pomiędzy [img*] tutaj właśnie ten link[/img*]. Pomiń tylko gwiazdki, bo nie mogę tego inaczej pokazać. To wszystko.

Edit: Cephalotus 02.10.2011 16:38

Edytowane przez Cephalotus
Odnośnik do odpowiedzi

Odmiana 'Broad Leaf' charakteryzuje się szerokim, spłaszczonym ogonkiem liściowym. Na obu zdjęciach przeważa blaszka liściowa, więc ciężko jednoznacznie stwierdzić z czym ma się do czynienia.

Zrób zdjęcie całej rozety, bo to co pokazałeś niewiele mówi...

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.