maxxxx95 Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Witam! Chciałbym się zapytać czy to jest spatulata?? I mam capensis która miała być broad leaf , blaszka ma szerokość 0,5cm ale długość ( blaszki tam gdzie są włoski) to tylko 2,5cm.Czy to jest broad leaf ? Edit: Cephalotus 02.10.2011 14:05, z widocznym obrazkiem będzie łatwiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Wygląda mi na D. venusta, ale może ktoś ma lepszy pomysł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Drosera cocciculis clone 2 ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 (edytowane) Mam chyba identyczną roślinę, dodam że ma jasnoróżowe kwiaty, też nie wiem jaki to gatunek. Edytowane 2 Października 2011 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 ja bym powiedział, ze to venusta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Spatulata to to nie jest na bank, ale nie powiem Ci co bo nie wiem. A co do Capensis to moze byc broad leaf, dlugosc lisci nie ma znaczenia lecz ich szerokosc i gestosc precikow. Wrzuc foto jak mozesz tej Capensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxxxx95 Napisano 2 Października 2011 Autor Share Napisano 2 Października 2011 (edytowane) Tu daje zdjęcie tej niby broad leaf: A tutaj druga capensis może to ona jest broad leaf ( choć nie sądze szerokość blaszki 3mm a długość 4,7 ) Sory ale nie wiem jak się wrzuca. Coś mi nie wychodzi Jak jesteś na stronie ze zdjęciem. Klikasz na nie prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierasz: "Kopiuj adres obrazka". Ten adres wklej pomiędzy [img*] tutaj właśnie ten link[/img*]. Pomiń tylko gwiazdki, bo nie mogę tego inaczej pokazać. To wszystko. Edit: Cephalotus 02.10.2011 16:38 Edytowane 2 Października 2011 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Gdzie tam do capensisa... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxxxx95 Napisano 2 Października 2011 Autor Share Napisano 2 Października 2011 to co to niby jest ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 maxxxx95 napisał: to co to niby jest ? To jest Drosera natalensis, synonimy: venusta, coccicaulis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Odmiana 'Broad Leaf' charakteryzuje się szerokim, spłaszczonym ogonkiem liściowym. Na obu zdjęciach przeważa blaszka liściowa, więc ciężko jednoznacznie stwierdzić z czym ma się do czynienia. Zrób zdjęcie całej rozety, bo to co pokazałeś niewiele mówi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxxxx95 Napisano 2 Października 2011 Autor Share Napisano 2 Października 2011 Tutaj ta z szerszą blaszką ( są 2 capensis w jednej doniczce ) Tutaj ta na tle z kartką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Wedle mnie to jest to 'Broad Leaf' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxxxx95 Napisano 3 Października 2011 Autor Share Napisano 3 Października 2011 ale która ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxxxx95 Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 To w końcu która jest "broad leaf" ta pojedyncza czy ta która rośnie z drugą ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi