Belianus Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Witam. Moja muchołówka dawno nic nie jadła więc postanowiłem złapać jej ostatnią muche na zime..... Gdy włożyłem muche do pułapki... nie chciała się zamknąć i druga i trzecia ;( wkońcu jedna się zamkneła ale ale na maksa wolno. Czy muchołówka robi sobie już sen zimowy czy coś? Stoi na oknie 2-3cm wody/dużo słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Po 1. czy mucha jeszcze się ruszała czy nie? po 2. a co to konkretniej znaczy "dawno nic nie jadla"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 (edytowane) pewnie że nie upolowała, to że dawno nie jadła roślina już na spoczynek może się przygotowuje i doszła do wniosku że ma dość sił i nie reagują jej po prostu włoski ? Że nie opłaca się jeść więcej ^^ Inna sprawa męczenie 3 pułapek 1 biednej rośliny Edytowane 8 Października 2011 przez unlimited1991 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Mamy już jesień, a to okres, kiedy muchołówka powoli przechodzi w stan spoczynku. Dlatego też te pułapki nie chcą się tak szybko zamykać. Inny możliwy powód- pułapki są już stare. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belianus Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 dzieki za odpowiedź , mucha żywa... a w pułapki nawet te najnowsze nie chciały .. ok nie bede jej już karmił Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi