Xylona Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Bardziej sprecyzuj: czy dla człowieka? jak zjesz? jak dotkniesz? bo tak nie wiadomo o co chodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xylona Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 dla człowieka, jak zjesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 haha jak można zjeść rosiczkę przy pełnych zmysłach? a swoją drogą, ktoś ma jakieś przepisy na nią? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Nie sądzę. Medycyna ludowa i homeopatia przypisuje rosiczce działanie aseptyczne, uspokajające, łagodzące skutki astmy i infekcji układu oddechowego. Rosiczka ma sporo witaminy C. Dawniej dodawano ich liście (i liście tłustosza też) do mleka, żeby skwaśniało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xylona Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 no ale małe dziecko może zjeść Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 (edytowane) Może otworzymy nowy dział? Potrawy kulinarne z roślin owadożernych. Na rynku, także są syropki na bazie rosiczki. Link Edytowane 15 Października 2011 przez Grzesiu881 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 a co bedziesz przerabiał swoje rosliny na soczki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Gdyby było wiadomo o tym coś konkretnego to znalazłbym wreszcie zastosowanie dla capensisów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Dawniej z rosiczek okrągłolistnych robiono nalewki jak coś, już dawno myślałem o poświęceniu paru roślin w tych celach, ale jako że alkoholu nie pijam zbyt często, zrezygnowałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puncia Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 uspokoiliście mnie-córka(2latka)zjadła mi rosiczkę-kiedy karmiłam młodszą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 uspokoiliście mnie-córka(2latka)zjadła mi rosiczkę-kiedy karmiłam młodszą Wie co dobre... ...pewnie będzie wegetarianką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Wie co dobre... ...pewnie będzie wegetarianką Haha^ Ja jestem i nie jadam rosiczek ^^ Ale w sumie... może spróbuję, skoro nawet właściwości lecznicze mają? Hah, dobrze że córka dzbanecznika nie zjadła, bo on już chyba coś mógłby narobić w ludzkim organiźmie : p Chociaż nie wiem... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Niekoniecznie. N. ampullaria używa się do przygotowania jakiegoś ryżowego "specjału" : http://ibanorum.netfirms.com/serikin-duyoh.htm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Niekoniecznie. N. ampullaria używa się do przygotowania jakiegoś ryżowego "specjału" : http://ibanorum.netfirms.com/serikin-duyoh.htm ...Wiadomo Azjaci- wszystko zeżrą... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi