rybiarz21 Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 lecz brakowało pożywki aby potwierdzić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Witam I jak Ci poszło ? Ustaliłeś pożywkę ? A może ktoś jeszcze rozmnaża rośliny akwariowe in-vitro ? Ps wiem , że odkopuję wątek . Ale w lato sam mam zamiar pobawić się w rozmnażanie rośliny akwariowych in vitro . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybiarz21 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 po 1,5 roku próby do niczego nie doszedłem ;(. Ale walczę dalej bo się wkręciłem i mi się to podoba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Ja obecnie dużo czytam . Za jakieś 3-4 miesiące . Zamierzam sam pokombinować . Masz może jakieś spostrzeżenia . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybiarz21 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Tak jak już Sativ pisał maks stężenia PPM czy Inhibitora enzymu oddechowych to 0,5ml / L ale to tak przy wprowadzaniu roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybiarz21 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Mam pytanko co może być osadem na dnie słoika gdy pracuję z pożywką ms. A powodem jego powstania jest gotowanie pożywki przez 15 minut w zamkniętych słoikach. Skład pożywki to mikro i makro bez kobaltu vit B6 i B1 i 25g na L sacharozy. Tylko jest jeszcze jedna uwaga jak dodaję Wodorofosforan potasu to się wytrąca biały osad w pożywce nie mam pojęcia dlaczego. Ale przed rozlanie pożywki do słoików jej roztwór został przesączony wie ktoś co może być powodem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi