jacol17 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Cześć.Prosiłbym was o ocenienie stanu muchołówki.Poniżej macie zdjęcia(kliknijcie aby powiększyć). Matka z jednym młodym (prawa strona zdjęcia): Młode 2: Młode 3: Roślina 3 ma poczerniałe liście ale wypuszcza nowe zielone czym to mogło być spowodowane? I jeszcze tej nie da się oderwać od matki. Tu fotka jak wyglądała kiedyś: Dziękuję. Edytowane 21 Października 2011 przez jacol17 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamJ Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Witam, nie siedze od dawna w mucholowkach choc troche nimi sie zajmowalem ale jakies 2 lata temu. To co mnie sie wydaje na pierwszy rzut oka to rosliny albo maja za malo slonca, albo sa chore, bo maja dziwnie powykrecane liscie. Popatrz delikatnie pod lisc czy nie masz tam malych zyjatek lub pajeczynek... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Za mało światła , zbyt dużo wody i chyba widać już kłaczki pleśni a torfu w doniczkach powinno być tyle jak na najstarszym zdjęciu. A na rozdzielenie poczekaj do wiosny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacol17 Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Światła o tej porze roku raczej za dużo nie ma.Pleśn??? w wymienionym w środe torfie???Rozdzieliłem przy wymianie torfu. Edytowane 21 Października 2011 przez jacol17 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Wiadomo że teraz nie ma zbyt dużo światła ale jak była niedoświetlana przez poprzednie miesiące to może być efekt taki jak na zdjęciach. Pleśń to na czerniejących częściach roślin i doniczce ale może mi się wydawało. Niepotrzebnie je rozdzielałeś i mogłeś z tym poczekać do wiosny ale skoro już to zrobiłeś to pilnuj żeby nie przelewać roślin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacol17 Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Dzięki.Postaram się nie przelać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi