Diamond Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Witam. Umieściłem muchołówkę i rosiczkę w spiżarni w której jest -10 nawet -5 stopni. Następnego dnia patrze a tu muchołówka ma czaro zółtego liścia i ma takie pajęczyny a malutka rosiczka ma białe jak by klaczki tez mela na torfie. Co mam robić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 W ogóle Cię nie zrozumiałem '-5, -10 ...pajęczyny ??? Napisz spokojnie co się stało, a najlepiej jeszcze wrzuć jakąś fotkę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diamond Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Przecież wyraźnie napisałem ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 No to zamarzły i po nich...co tu pisać. Może część podziemna przeżyła, to była by szansa że odbiją z korzeni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Tam jest +10 czy - 10stopni? Swoją drogą na dworze jeszcze takich mrozów nie było.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 (edytowane) Może ma na myśli że na ogół zimą takie bywają mrozy tam w pomieszczeniu u niego. Do -10*C bez okrycia powinna przeżyć swoją drogą. Tylko przy bardzo niekorzystnych innych warunkach byłoby gorzej. Może za wilgotno, mała przewiewność, kłaczki była pleśnią (owocniki pleśni) ? Jak się dmuchnie (nie polecam nie wdychaj, szkodliwe i jeszcze alergii dostaniesz) to jak kurz albo pył się unosi. Chorego liścia obetnij, po co choroba jeszcze ma przyjść, może oprysk Karate Zeonem czy innym na robale (?prewencyjnie?) oprysk może połowa tego co dla roślin ozdobnych według ulotki. Ja bym zostawił w pokoju jakimś na słońce jeszcze, czasem przygrzeje, w domu ciepło, to po co ją do ciemnego na siłę ~~ I liść może stary, może uszkodzony, a teraz brak słońca to tak reaguje. I wyraźnie nie piszesz, pokaż mi coś "czaro zółtego" Edytowane 22 Października 2011 przez unlimited1991 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diamond Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 W pomnieszczeniu mniej niż 10 stopni na plusie ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 (edytowane) To zapisuje się tak ":P Wyluzuj, będzie żyła. Pewnie po prostu szok spowodowany zmianą warunków. Karate Zeonem czy innym na robale (?prewencyjnie?) oprysk może połowa tego co dla roślin ozdobnych według ulotki. Dlaczego sugerujesz tak małe stężenie? Takie jak dla roślin ozdobnych nie szkodzi owadożerom, a jest pewność, że zadziała. Edytowane 22 Października 2011 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Karate stężenie jak dla roślin ozdobnych nie szkodzi a skuteczne na robale. Bez zdjęcia trudno ocenić bo może to zwykła pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi