latos333 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Witam Mija okrągły rok odkąd zakupiłem pierwszy zestaw do mikrorozmnażania i zaczęła się moja przygoda z in vitro Dzisiaj właśnie ukończyłem prace nad nową półką hodowlaną, a w zasadzie witryną. Po paru modyfikacjach powstał całkiem przyzwoity mebel przystosowany dla roślin w TC. Oto kilka fotek: ...i kilka zdjęć mieszkańców... móchołówki: Kiełkująca D. regia D. ordensis x fulva Nepenthes mirabilis var globosa D. curviscapa D. auriculata D. aliciae D. afra Szczerze zachęcam wszystkich do próbowania swoich sił w rozmnażaniu roślin metodą kultur tkankowych- daje to naprawdę wiele satysfakcji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter89 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Rewelacja, widzę że estetyka jest u Ciebie wymagana na każdym kroku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 Rewelacja, widzę że estetyka jest u Ciebie wymagana na każdym kroku Estetyka- dobra rzecz...miło popatrzeć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 gratulacje, ja dopiero zaczynam i nie mam czym sie pochwalic na prawde pilnujesz stalej temperatury dla swoich kultur czy maja jakies male wahania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 gratulacje, ja dopiero zaczynam i nie mam czym sie pochwalic na prawde pilnujesz stalej temperatury dla swoich kultur czy maja jakies male wahania? Temperatura wewnątrz 23- 26 *C, jakoś specjalnie się z tym nie cackam. Rośliny w Tc są dość tolerancyjne. W lecie będę musiał uchylić drzwiczki bo jest cieplej + lampy to może dobić do ponad 30*C, a to już by było troszkę przydużo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Coś pięknego podziwiam za zaangażowanie i włożoną pracę- efekty jak widać nie przychodzą "same z siebie" tylko są rezultatem czasogodzinoproblemów spędzonych z TC .... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi