Karol Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Swego czasu nowe terraria na forum zaczęły powstawać jak grzyby na deszczu, 'zaszczuty' tym pomysłem postanowiłem i ja pomajsterkować ogólnie projekt miał być zrealizowany jak najmniejszym kosztem, niestety nie udało się tego osiągnąć Wielkie podziękowania dla ErysFR-a za umieszczenie na forum tutoriala jak zrobić ściankę, prawie wszystko zrobiłem tak samo no plus moja fantazja i dla Hddk za pomoc od spraw technicznych -wielkość terrarium to dł. 90 x szer. 50 wys. 70 -świtało: biotop holenderski 2x39 -wiatraczek pc -jonizator powietrza -3 programatory czasowe - i gwoździe programu - rośliny: od Mort, Iton, Twargor, hddk, herbalski - dzięki wam ;p a tak to wyszło a tu filmik naturalnie chętny jestem na wasze wszelkie sugestie. Karol Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Fajne, tylko czy nie za mało miejsca na roślinki ;P? Ile Ci się utrzymuje mgła i w jakich odstępach, po ile się załącza? I po co Ci aż trzy programatory? Co to jest to żółto-białe cuś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 no małe, małe ;-/ ale i tak kosztowało tyle sina, że głowa boli bo 330 zł, a jak pisałem miał być to ekonomiczny pomysł ;p 1 programator do lamp od 7 do 19 i kolejno wiatraczek co 3 godz. na 15 min i fogger co 2 godz. na 15 min. a to żółte to skałka wulkaniczna i mech chrobotek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 (edytowane) A jaki masz zbiornik na wodę z foggerem? Nie łatwiej i bardzej opłacalnie jest dać razem fogger i wiatraczek? Czy fogger nie jest troszkę za często? A ja też mam chrobotek tylko troszkę inaczej wygląda Spryskujesz ręcznie jeszcze terrarium? Uważaj na mech z lasu-pocuchy, nie nawadniaj ich specjalnie, bo zaczynają brązowieć, a tak jak są tylko wilgotne to ładnie rosną Edytowane 10 Listopada 2011 przez adamik55 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 jonizator ma zbiornik 2 l. i jak podłączyłem go z wiatraczkiem to za bardzo wydmuchiwał parę i nie wyglądało to ciekawie, nie pryskam dodatkowo, po wyl. się jonizatora rośliny ładnie pokryte sa kroplami wody, a co do mchu to wielkie dzięki za rade, bo właśnie zaczyna mi brązowieć ;p teraz wiem dlaczego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 A jakie rośliny tam masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 jonizator ma zbiornik 2 l. i jak podłączyłem go z wiatraczkiem to za bardzo wydmuchiwał parę i nie wyglądało to ciekawie, nie pryskam dodatkowo, po wyl. się jonizatora rośliny ładnie pokryte sa kroplami wody, a co do mchu to wielkie dzięki za rade, bo właśnie zaczyna mi brązowieć ;p teraz wiem dlaczego Jonizator to zupełnie inne urządzenie za pewne miałeś na myśli nawilżacz lub fogger ... Dla mnie też jakoś mało miejsca na rośliny, ale bardzo estetyczne. Dzbanecznika bym usunoł całkowice. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Nie widzę potrzeby, by usuwać dzbanecznika . Dopiero jak będzie za duży. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Podobnie uważam a nawet gdyby dzbanek chciał rosnąć jak oszalały można z niego robić krzaka przycinając go, tj. ja zrobiłem z swoją ventricosą. Dałbym trochę mchu torfowca na dno, by się naturalnie rozrastał i piął po strukturze, jak to u mnie się pod koniec działo Ładnie i estetycznie wyszło, życzę powodzenia w hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 minęły dobre 2 miesiące i rośliną jest tu chyba dobrze, dzbankują i rumienią się nawet poradziłem sobie ze zbierającą się na dnie wodą, raz na dwa tygodnie wyciągam ją 0,4 l strzykawką, którą kolega załatwił mi z uczelni macie może pomysł, jakie jeszcze ciekawe dzbanki mógłbym tam wsadzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Ładne. Ja bym tam dał helek jestem ich fanem. Daj zdjęcie podglądowe całego trrarium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Dzbanki wyglądają na zachwycone. Tak trzymać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi