Sansei Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 Po nieco ponad tygodniu od przesadzenia wygląda tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 15 Września 2012 Autor Share Napisano 15 Września 2012 Nadal nie mogę się otrząsnąć po "wakacyjnych stratach" ... i jeszcze dzbanki mi zaczęły padać, co jest przelewam, przesuszam? Musiałem przesadzić dziś je do jednej doniczki, bo zona powiedział, ze dwóch takich zdechlonów nie pozwoli mi trzymać... to był na razie jedyny ratunek.... Rosiczka jakoś ukryta a muchołówka, chyba powoli odbija.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 A jak korzenie dzbanecznika wyglądają? Pozwalasz podłożu lekko przeschnąć przed podlaniem? Rosiczki to ja tam w ogóle nie widzę. Muchołówki też nie trzymaj w takim błocie jeśli nie ma pełnego słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Właśnie mam problem z wyczuciem tego podeschnięcia podłoża, wydaje mi się jakby ciągle było mokre, korzeniu cóż nie były zbyt duże ale czy na coś szczególnego powinienem był zwrócić uwagę? Nie wiem jak mu teraz utrafić z podlewaniem... dać kilka dni na osuszenie czy jak? Choć tu fotka świeżo po przesadzeniu i podlaniu... Muchołówka cóż było to świeżo po podlaniu, po południu słońce wyszło.... czyli co jak pochmurno to pozwalać aż postoi z dzień czy dwa bez wody w podstawku? Bo leję tylko do tej specyficznej podstawki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Tak muchołówka może mieć takie przerwy w podlewaniu, gdy pogody nie ma i parowanie jest małe. A korzenie dzbanka, chodziło mi czy nie są podgnite np. Co do dzbanka nie wiem czemu wygląda tak marnie...sam musisz jakoś wyczuć. Podlewasz od góry? Bo widzę, wodę w podstawku. Nadmiar wody, który już torf nie wchłonął możesz wylać. A i nie zauważyłem, że doniczka gliniana, zmień na plastikową. Gliniana paruje całą powierzchnią i trudniej ci wymierzyć podlewanie. Edytowane 16 Września 2012 przez Radek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Cóż to jest tuż po przesadzeniu i podlaniu, trochę tam wody było i ją wylałem... niestety nie mam na razie wyboru co do doniczki, takie warunki żony.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 Mała aktualizacja przed zimowaniem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Dalej mokro. Po co ci dodatkowa doniczka zewnętrzna? Będzie większa kumulacja wilgoci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 Ozdobnie i dla podnoszenia wilgotności a mokro, może dlatego, że fota robiona niebawem po podlaniu? Czy mimo wszystko? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Zaczynam jeszcze raz... dziś przybyły: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Powodzenia ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Oki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Mała aktualizacja.... i wielkie otwarcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Mała aktualizacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Rosiczka i dzbanek całkiem nieźle... a od nowa zaczynam z muchołówką..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi