Lukash Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 I jaka ładna poducha w około. Podoba mi się! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Te poduchy są fajne, jak dla mnie najpiękniej wygląda miks poduch i drobnego żwiru na powierzchni w większych pojemnikach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Dzięki, dzięki, też mi się podoba........oby się to utrzymało w mich łapkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Poducha oprócz wrażeń estetycznych zapobiegnie wysuszaniu wierzchniej warstwy torfu. Będzie mniejsze parowanie i równomierniejsze rozprowadzenie wilgoci w podłożu. Podlewaj rozsądnie a wszystko będzie o.k Mimo doświadczenia w tym roku prawie straciłem jedną muchołówkę przez własne niedbalstwo więc każdemu się zdarza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Podlewaj rozsądnie a wszystko będzie o.k To chyba najtrudniejsze.... na razie staram się nalewać wody do podstawki, tak by było ze 2 cm głębokości i zostawiam aż wyparuje do suchego i znów.... może tak być czy coś modyfikować? Raczej po wierzchu nie ma potrzeby no nie, nawet od czasu do czasu.... Teraz bardzo długo woda w podstawce "uchodzi" także uzupełniam rzadko... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Podłoże ma być stale wilgotne a to uzależnione jest od warunków zewnętrznych. Jak jest zimno , pochmurno to parowanie jest małe i woda w podstawce będzie długo stała. Przy upałach podlewanie będzie intensywniejsze , wszystko polega na wypracowaniu własnego systemu opartego na osobistych obserwacjach. Wielkość , wysokość doniczki jak i podstawki też ma znaczenie. Muchołówka nie potrzebuje zraszania chyba że doniczka jest na tyle wysoka że torf nie podsiąka do samej góry. Jest to potrzebne gdy są posadzone młode osobniki i mają jeszcze zbyt krótkie korzenie. Podczas upałów ten mech może trochę przysychać od słońca więc ewentualnie możesz go czasem zraszać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Ledwo przesadziłem, a ta zaczyna mi kwitnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Taka mała aktualizacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Świetne rośliny . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 Dzięki! A dziś już otwarcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Mutacja? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Deformacja. Całkiem ciekawa. Prawdopodobnie miały to być dwie pułapki na jednym ogonku liściowym, ale nie wyszło. Efekt wygląda trochę jak Dionaea muscipula 'Mirror' ( http://img10.hostingpics.net/pics/895958mirror01.jpg ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Oki w dzbaneczniku chyba odbija roślinka Radzicie w ogóle zostawić i niech rosną sobie dwa, rozsadzić, zaczekać jeszcze jakiś czas (jaki) i rozsadzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 31 Lipca 2014 Autor Share Napisano 31 Lipca 2014 Mała aktualizacja i rozwijające się maleństwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rerox Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Noo maleństwo rośnie pięknie za chwilkę będziesz miał 2 piękne rośliny w jednej donicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi