Bondzio Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 O tak Kosa1984 twój wyjątkowy artykuł potwierdza regułę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Osobliwość tamtego przypadku polegała na tym, że pęd wyrósł, zakwitł, wydał nasiona i dał rozmnożyć się wegetatywnie mimo, że został ucięty jako mały, a nie na tym, że udało się samozapylenie. Ono chyba udaje się stosunkowo często, choć to oczywiście gorsza metoda niż zapylenie krzyżowe. P.S. W żadnym systemie logicznym wyjątek nie potwierdza reguły. ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 Musiałem tego mojego wybujalca trochę pościnać i tak dzbanki nie rosną a może się "odmłodzi"? Zostało mi trochę "ścinków", które spróbuję ukorzenić, moze choć z jednym się uda, na razie jest na to sporo szans/prób Muchołówka została ścięta Zobaczymy czy się ukorzeni kwiat?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Wczoraj po prawie 3 mc ukorzeniania wybrałem 3 sadzonki u których wykształcił się system korzeniowy i zasadziłem w podłożu a wygląda to tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Ten dzbanek koniecznie potrzebuje wody bo liście są zwiędłe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Toć to dopiero co po przesadzeniu z pojemnika z woda gdzie się ukorzeniał do mokrego torfu.... wody mu nie brakowało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Pomóżcie, co robię nie tak za mało czy za dużo wody czy jak, że tak brązowieją te dolne listki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoj Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Możliwe, że troszkę ją przesuszyłeś. Ale tak ogólnie to normalne, że dolne listki brązowieją i usychają. Niedługo będziesz miał dolną część rosiczki lekko zdrewniałą, a na górnej części będą rosnąć listki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 Wow przesuszyłem, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, mam straszne tendencje do przelewania kwiatów, myślałem, że te to wytrzymają a tu przesuszenie, to dobre Dzięki za ekspresową odpowiedź! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Na przesuszenie to to nie wygląda. To normalne że dolne liście usychają- sa już po prostu stare. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) To już głupieję. Chyba za szybko to idzie na "starość"? Edytowane 29 Marca 2012 przez Sansei Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Za mało słońca - główna przyczyna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 No nie wiem, południowe okno, a i ostatnio słońca nie brakowało... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Po rozmowie z Sevillo pomyślałem o aktualizacji fotek z ukazaniem odrodzenia rosiczki i jej nowego domku Sevillo dzięki! Edytowane 29 Czerwca 2012 przez Sansei Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Nie ma za co !Rosiczka ładna i widać że ma potomstwo z dzbanecznikiem trochę gorzej .Powodzenia w hodowli !!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi