Skocz do zawartości

Zbiory

Bondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Nie masz na co czekać. U tego gatunku nasiona są gotowe w momencie gdy kwiat jest w połowie czarny. Inna sprawa, że te kwiaty są mało pękate czyli nie ma w nich zbyt wielu nasion. W takich lekko kulistych jest o wiele więcej. Nie będą pękały. Wyrywaj uschnięte płatki po prostu.

Odnośnik do odpowiedzi

ja myślę, że w tych torebkach na początku już nasion nie ma ( są w innych doniczkach :P) Tak jest jak się czeka z przekwitnięciem ostatniego pąka :D Normlanie capensisy mają pełno nasion ( i torebki są okrągłe), ale zimą z powodu mniejszej ilości światła nasion jest mało. BTW Weź utnij pęd i lekko stukaj nim o kartkę, jak juz więcej nie wylatuje to rozcinasz, rozwalasz torebki jedna po drugiej :D

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Po pierwsze roślinka nie miała za mało światła, bo te torebki nie były puste bo otrzymałem z nich nasiona, a po drugie temat był założony bardzo dawno więc twoje rady do niczego się nie przydały.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.