Kubaa Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Witam Dziś przeglądając rośliny w górskim terra, zauważyłem, że u hamaty między liśćmi wystaje jakiś ogonek, gdy obejrzałem z bliska okazało się, że to chyba odrost, dlatego daje na forum fotkę, aby znawcy potwierdzili moją hipotezę Roślinę kupiłem rok temu w bardzo złej kondycji i do dnia dzisiejszego ona odbija. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Nie jestem znawcą ale mi to też wygląda na odrost Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 jak nie jestes znawca to po co piszesz skoro oczekuje konkretnej odpowiedzi ? A co do pytania to roslina puscila nowy stozek ale nie napalaj sie zbytnio bo czesto po 2-3 lisciach taki stozek zamiera. Przynajmniej u mnie sie tak zdazalo w wiekszosci przypadkow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Jeśli nie zależy Ci na roślinie odetnij teraz główny stożek wzrostu jako sadzonkę Odbije z tego powstającego szybciej. W dobrych warunkach takie odrosty nie zamierają, jeśli już to widać to po 1-2 liściach. [2-3 razy się zdarzyło] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 to nie odrost a drugi stożek wzrostu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Tak wygląda nowy stożek na dzień dzisiejszy, w między czasie zauważyłem, że powstały dwa kolejne nowe stożki, a główny stożek po rozwinięciu liścia nie ma zamiaru chyba produkować nowego... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Czasem się tak zdarza, że nowy odrost staje się "głównym", a stary przestaje rosnąć a nawet usycha. Póki jest jeden dobry stożek wzrostu (a widzę 2) nie ma się czym przejmować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Jednak nowy stożek przejmie chyba władzę,nad resztą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi