rapheel11 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) Dla mnie ten filmik,który jest niżej w linku to szczyt okrucieństwa i znęcanie się nad zwierzętami. Nigdy nie chciałbym zjeść czegoś takiego! Oceńcie to sami. Usunięte przez administratora. Dodam jeszcze,że zwierzęta są cały czas żywe. Edytowane 29 Listopada 2011 przez Marrom Niestety ze wzgledu na to, że nasz serwis przegladaja również bardzo młodzi ludzie link został usunięty. W dyskusji jest mowa co na nim było więc w temacie można nadal sie wypowiadać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 każdy rodzaj mięsa pochodzi od zwierząt, jak kupujesz parówki w markecie to też bierzesz udział w uboju świń, kur i czego tam jeszcze i to też jest okrutne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapheel11 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 Ale w tym filmiku np.karp był na żywo cięty i wkładany do rozgrzanego oleju. Normalnie w Polsce karpia przed usmażeniem wali się w głowę ,aby był zdezorientowany i dopiero... a tu na żywca! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 a widziałeś jak się świnie w polsce ogłusza a potem na żywca do wrzątku http://wyborcza.pl/1,76842,1984551.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 'W zyciu trza twardym byc nie mientkim' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapheel11 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 OMG! Nie chodzi mi o miękkość ;D tylko nad znęcania się nad zwierzętami ,a ta świnia to już masakra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 ta świnia to tylko 1 nagłośniony przypadek, a jest tego mnóstwo, azjaci chociaż wiedzą skąd się bierze jedzenie, bo europejczykom to się wydaje że steki produkowane są w fabrykach jedzenia, a to że jest ko kawałek czyjegoś tyłka to już mniej do ludzi dociera Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Dla mnie bez rewelacji. Choć dania naprawde ciekawe. Wąż nie cierpiał przecięż ucieli mu głowe potem szybko przyrządzili więc nic strasznego a danie rewelacja. Kiedyś widziałem program jak robią węże w zasadzie wszystko wykorzystane ... a w przypadku kobry gość honorowy dostaje w kielkiszku z alkocholem bijące jeszcze serce kobry do wypicia ... Woziłem kiedyś kurczaki z masarni ... kurczak wieszany jest za nogi ogłuszany prąden i podcina mu się gardło, zanim zleci krew obrabia się go już ... Takie życie. Co do brutalności to powinienneś prowadzić inforormacje dla terrarystów. Zdecydowana większość podaje żywe zwierzęta wężom, niektóre gatunki nie jedzą mrożonek i nie da się ich przestawić. I co ma powiedzieć taka mysz ogłuszona i zjadana żywcem ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapheel11 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Share Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) Wiem,macie rację,ale jest to w pewnym sensie znęcanie się nad zwierzętami. Niestety to jest łańcuch pokarmowy. takie życie....i tak nic nie zmienimy... Najbardziej zszokował mnie ten karp, bo go żywego do oleju wsadzili. A wąż ruszał się,bo to jego nerwy. Edytowane 29 Listopada 2011 przez rapheel11 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) jak kupujesz parówki w markecie to też bierzesz udział w uboju świń, kur i czego tam jeszcze i to też jest okrutne To w parówkach jest mięso? Wiem,macie rację,ale jest to w pewnym sensie znęcanie się nad zwierzętami. Znęcanie się nad zwierzęciem to raczej cel sam w sobie. Dla jakiejś sadystycznej satysfakcji z zadawania bólu. Dżentelmeni z filmu po prostu przygotowywali jedzenie. W sposób dość szokujący, ale w Polsce też obecny. Raka (pręgowatego oczywiście) nie da się przyrządzić inaczej, niż przez wrzucenie go żywego do wrzątku. Sam tak do niedawna robiłem, choć wyrzuty sumienia miałem później. Co do potraw z filmu to istny hardcore zajadać rybę, która rusza skrzelami, albo węża, który się wygina. To może z talerza uciec. Jem surowe ryby, ale tego bym nigdy nie tknął. Może dla nich istotna jest świeżość ryb, a o nas mówią, że jemy nadpsutą padlinę. Edytowane 29 Listopada 2011 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pollesek3 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Oglądałem jak w restauracji odcinali głowę wężom, wlewali do jakiegoś kubeczka i podawali. Podobno po tym czujesz się silniejszy. Mnie to przeraża!! Ta ryba jeszcze się ruszała!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Nasze forum nie jest miejscem na zamieszczanie zdjęć z drastycznymi treściami. Przepraszam ale zamykam temat. Niestety ze względu na to, że nasz serwis przeglądają również bardzo młodzi ludzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi