Skocz do zawartości

D. falconeri

latos333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na przełomie sierpnia i września zakupiłem dwie kępki młodych falconerek z Tc, jednak po otrzymaniu przesyłki z roślinami ręce mi opadły...

Paczka w transporcie została czymś przywalona i to co do mnie dotarło przypominało raczej szpinak w wersji obiadowej niż jakąkolwiek żywą roślinę.

Myślę sobie: Co mi tam... nadzieje nikłe, ale wsadzę w torf może coś tam jeszcze przeżyło.

Fotka roślin zaraz po otwarciu paczki gdzieś mi się zapodziała, ale naprawdę widok był drastyczny...

Więc posadziłem te dwie 'papki' do torfu z perlitem i siup do terra...

Po ok. dwóch tygodniach, o dziwo zaczęło pojawiać się coś zielonego yeah

Zdjęcie z 25.09.2011

post-5176-1322733424_thumb.jpg

Listków zaczęło pojawiać się coraz więcej i więcej...

Po kolejnym miesiącu:

05.11.2011

post-5176-1322733439_thumb.jpg

Pomyślałem że dobrze by było je trochę podkarmić. Podałem więc drobne granulki pyłku kwiatowego na kilka lepiej wykształconych liści i... roślinki dostały 'kopa'.

Zaczynają już wypuszczać piękne czerwone liście i jest ich już tam w dwóch kępkach dobre kilkanaście sztuk.

Fotka z dziś, czyli 01.12.2011

post-5176-1322733464_thumb.jpg

Zamierzam kontynuować dokarmianie średnio raz na miesiąc.

Postaram się w miarę regularnie dołączać zdjęcia roślin w miarę rozwoju sytuacji ;)

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.