Skocz do zawartości

moje 3 roślinki;)

Rekomendowane odpowiedzi

tak teraz sobie myślę, że ten pancerz to chyba był. Chyba ktoś z mojej rodziny sie bawił bo jak przyszedłm to pancerza już nie było. Roślina raczej by go nie strawiła ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - faktycznie - muchołówka to nie dzbanecznik. Nie strawi chityny. A co do szczątek to całkiem fajnie :). Ja swojej regular forum - z ciekawości wrzuciłem PINKĘ dorodną. Po 1 dniu pułapka się otworzyła i zastałem - WIÓR :shock: :shock: :shock: . Nieźle nie ?:)

Odnośnik do odpowiedzi

A oto duma mojej hodowli. Jak zobaczyłem go w "moim" ogrodniczym od razu wiedziałem że muszę go mieć. Jest to mój pierwszy dzbanek.

Jak sądzę to Ventrata, ale proszę o opinię. Muszę mu jeszcze stworzyć odpowiednie warunki.

Myślę oczywiście o jakiejś folii żeby się woda skrapała i spryskiwała tym samym dzbanecznika za mnie bo z tym czasem to różnie bywa ;)

Poprzeglądam jeszcze forum może znajdę jakiś ciekawy pomysł

w całej okazałości

dzbanek w przybliżeniu

nowy zalążek - ciekawe co wyrośnie z tego szkraba ;)

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie myślę o daszku z listewek i naciągnięciu folii, tak żeby wszystko było łatwo sciągalne :)

Po bokach parę otworów do wentylacji i powinno być OK. Dzięki ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.