mataveri Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Kłaniam się i proszę o pomoc Właśnie otrzymałem nasiona tych gatunków (D. praefolia i D. lowriei). Czy ktoś to wysiewał? Jakie warunki? Czy stosować Ga3? Proszę o wszelkie informacje. Pozdrawiam M Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Niewiele mogę pomóc, ale akurat Ga3 bym zastosował, bo on skutecznie stymuluje kiełkowanie nasion. Mam nadzieję, że inni podpowiedzą Ci co do warunków wysiewu. Powinny one odpowiadać jak dla roślin dorosłych. Powodzenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Są to rosiczki bulwiaste, a więc sprawa nie jest prosta. Ga3 nie zaszkodzi. Można też próbować skaryfikacji papierem ściernym albo palenia liści na wysianych nasionach. TUTAJ masz opis hodowcy z dużym doświadczeniem w tej kwestii. a TUTAJ jeszcze jeden, który może pomóc... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mataveri Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 Dzięki serdeczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi