MRCK Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2011 Na pewno nie jest niedoświetlona bo całe wakacje stała na południowym oknie. A czemu mi czarnieją liście? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Zapewne z tego samego powodu z jakiego czernieją liście muchołówek pozostałych użytkowników forum, więc wystarczy poszukać, co Ci już sugerowaliśmy zresztą. Nie musisz nawet szukać na piechotę. > Rośliny owadożerne -> Muchołówka -> w sekcji "wpisz słowa kluczowe" (jest w lewym dolnym rogu strony) wpisz "czernienie" i kliknij "Enter". Znajdziesz w ten sposób siedem tematów o czernieniu. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivuha Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Rosiczki to Drosera Capensis Typical (zauważyłam, że ostatnio zaistniała jakaś dziwna tendencja do mylenia "Typical" z "Red") oraz Dosera Capensis Alba (Albinio), Dzbanecznik to Nepenthes 'Rebecca Soper' (bo liście 'ventraty' się nie wybarwiają, chociaż z drugiej strony- na zdjęciu widać, że albo liść się wybarwia albo... żółknie??nie można określić tego jednoznacznie z powodu jakości zdjęcia, ale i tak stawiam na Rebbecę.) Muchołówka to Dionaea Muscipula Regular Form- moja jedna wygląda podobnie z powodu zbyt małej ilości światła... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi