Skocz do zawartości

Dostałem mała kolekcje roślin ale nie wiem co to:D

MRCK

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne z tego samego powodu z jakiego czernieją liście muchołówek pozostałych użytkowników forum, więc wystarczy poszukać, co Ci już sugerowaliśmy zresztą. Nie musisz nawet szukać na piechotę. > Rośliny owadożerne -> Muchołówka -> w sekcji "wpisz słowa kluczowe" (jest w lewym dolnym rogu strony) wpisz "czernienie" i kliknij "Enter". Znajdziesz w ten sposób siedem tematów o czernieniu.

Edytowane przez Kosa1984
Odnośnik do odpowiedzi

Rosiczki to Drosera Capensis Typical (zauważyłam, że ostatnio zaistniała jakaś dziwna tendencja do mylenia "Typical" z "Red") oraz Dosera Capensis Alba (Albinio), Dzbanecznik to Nepenthes 'Rebecca Soper' (bo liście 'ventraty' się nie wybarwiają, chociaż z drugiej strony- na zdjęciu widać, że albo liść się wybarwia albo... żółknie??nie można określić tego jednoznacznie z powodu jakości zdjęcia, ale i tak stawiam na Rebbecę.) Muchołówka to Dionaea Muscipula Regular Form- moja jedna wygląda podobnie z powodu zbyt małej ilości światła...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.