knor Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Oto moje kiełki muchołówek jak na warunki naturalne to się trzymają, obecnie ejstem w trakcie kupowania świetlówki ^^. Ale trzymają się. Wie ktoś może jak długo będą rosły do postaci dorosłej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 zalezy to od warunków, ale to tak ok 4 miechy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 zalezy to od warunków, ale to tak ok 4 miechy Nie wiem co Ty robisz że Ci muchołówki z nasion urosną w cztery miesiące Ja obstawiam że przy dobrych warunkach będą zdolne do kwitnienia w drugim roku życia... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Zgadza się, trwa to lata zanim będą dorosłe. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Redgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 u mnie to 5 miechy i sa już bardzo duże maja pułapki po 3 cm i to z nasion a z liści jeszcze szyybciej rosna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Na zdjęciu widać muchołówkę z własnych nasion , która w maju będzie miała 3 lata . Jakby miała lepsze warunki to może ciut szybciej by rosła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knor Napisano 21 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2011 Ładna . Mam pytanie skoro wykiełkowały i już malutkie nowe liście z pułapkami puszczają to czy znaczy to że nie "zginą" przy średnich warunkach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Są bardzo wrażliwe i część może zimy nie przeżyć . Temperatura , światło i wilgotność utrzymuj na stałym poziomie. Mają krótkie korzenie i trzeba uważać na wysychanie powierzchni torfu bo uschną a jak za mokro to pleśń i zgniją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Ładna . Mam pytanie skoro wykiełkowały i już malutkie nowe liście z pułapkami puszczają to czy znaczy to że nie "zginą" przy średnich warunkach? Za jakieś 3-4 miesiące je przesadź do świeżego podłoża, to powinny dostać kopa ze wzrostem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knor Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2011 Ok. Wilgotno maj no i jest cyrkulacja powietrza dobra więc pleśni nie powinno być ^^. Oby tylko ja wytrzymał do wiosny . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi