Skocz do zawartości

Rosiczki w akwarium

micuch11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum , ale rosiczki mam już parę miesięcy i mam kilka pytań.

1.Czy mogę je zasadzić w akwarium 30x20x20 12l.?

2.Jak tak to jakie podłoże?

3.Jakie oświetlenie i przez ile godzin?

4.Ile i jaką wodę podawać do akwarium?

Z góry dzięki.

Kilka fotek.

post-5851-1325074955_thumb.jpg

post-5851-1325075009_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zasadzić, ale capensis absolutnie tego nie wymaga. Poza tym uważasz, że jedna rosiczka będzie się dobrze prezentowała w akwarium? Moim zdaniem trochę pustką wiać będzie, ale jeśli Ci się taka idea podoba to sadź. Oświetlenie w przypadku tego gatunku nie jest konieczne. Na pozostałe pytania bez żadnego problemu znajdziesz odpowiedzi, przeglądając dział w którym umieściłeś temat.

Edytowane przez Kosa1984
Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to są dwie rosiczki , a po drugie to o podlewaniu lub zraszaniu nic nie znalazłem i czy możecie podać .Podłoże to wiem musi być torf kwaśny i oświetlenie to świetlowka kompaktowa PHILIPS Tornado DAYLIGHT 20-23W.

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sporo informacji na forum. To przecież najpospolitsza rosiczka. Ale skoro nie udało Ci się znaleźć to tak: otwieramy Google, wpisujemy "drosera capensis hodowla", klikamy "Enter". Druga i trzecia strona dostarczają wyczerpujących informacji na temat podlewania capensis.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.