micuch11 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Witam jestem nowy na forum , ale rosiczki mam już parę miesięcy i mam kilka pytań. 1.Czy mogę je zasadzić w akwarium 30x20x20 12l.? 2.Jak tak to jakie podłoże? 3.Jakie oświetlenie i przez ile godzin? 4.Ile i jaką wodę podawać do akwarium? Z góry dzięki. Kilka fotek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Możesz zasadzić, ale capensis absolutnie tego nie wymaga. Poza tym uważasz, że jedna rosiczka będzie się dobrze prezentowała w akwarium? Moim zdaniem trochę pustką wiać będzie, ale jeśli Ci się taka idea podoba to sadź. Oświetlenie w przypadku tego gatunku nie jest konieczne. Na pozostałe pytania bez żadnego problemu znajdziesz odpowiedzi, przeglądając dział w którym umieściłeś temat. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micuch11 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Po pierwsze to są dwie rosiczki , a po drugie to o podlewaniu lub zraszaniu nic nie znalazłem i czy możecie podać .Podłoże to wiem musi być torf kwaśny i oświetlenie to świetlowka kompaktowa PHILIPS Tornado DAYLIGHT 20-23W. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Jest sporo informacji na forum. To przecież najpospolitsza rosiczka. Ale skoro nie udało Ci się znaleźć to tak: otwieramy Google, wpisujemy "drosera capensis hodowla", klikamy "Enter". Druga i trzecia strona dostarczają wyczerpujących informacji na temat podlewania capensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanecznik*rosiczka Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 witam. rosiczka nie musi być w akwarium więc to tylko strata kasy a podlewać wodą destylowaną.pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi