GaGacek Napisano 16 Maja 2006 Share Napisano 16 Maja 2006 ja to się wam dziwie topisn to "lek", a nie impregnat tak wiec IMO po wypłukaniu topisinu "lek" przestanie działać i pleśń wróci bumerangiem - kokos bardzo trudno doprowadzić do gnicia i mi się wydaje ze zlewanie łupiny orzecha topsinem wymaczanie w soli jest zbędne przecież ta sól dostanie się do torfu tak więc pytanie czy sól z kokosa nie zaszkodzi roślinom? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 16 Maja 2006 Share Napisano 16 Maja 2006 A nieznasz odpowiedzi ma moje pytanie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 16 Maja 2006 Share Napisano 16 Maja 2006 A nieznasz odpowiedzi ma moje pytanie ?? nie znam, no chyba ze cos nie doczytałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Napisano 17 Maja 2006 Share Napisano 17 Maja 2006 A ja mam pytanie na nepenti.ppl jest do kupienia lupina kokosa czy ona jest juz wyparzona i tam wypsikana topsinem ?? Wprawdzie nie wiem jakie zabiegi stosuje się w Nepenti ale jestem pewien że ta skorupa jest odpowiednia dla roślin i śmiało można w niej sadzić roślinki :mrgreen: Jedyne co bym proponował to przepłukanie jej w wodzie destylowanej w celu zmycia jakichś drobnych zanieczyszczeń i kurzu, które mogą powstac np. podczas pakowania i przesyłki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi