Niekumaty Burak Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 W kwietniu w szczecińskiej Castoramie kupiłem torf ogroniczy AB 3,5-4,5 ph firmy Hollas, 80 litrów. Polecam go każdemu który chce założyć hodowlę ziemiórek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Ziemiórki to akurat do najlepszego nawet torfu same się przypałętają wcześniej czy później. Teraz nie jest najlepszy czas na ocenianie torfu. Zima jest dobrym sprawdzianem jakości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 W kwietniu w szczecińskiej Castoramie kupiłem torf ogroniczy AB 3,5-4,5 ph firmy Hollas, 80 litrów. Polecam go każdemu który chce założyć hodowlę ziemiórek. Ja też używam tego torfu i u mnie sprawdza się rewelacyjnie. Na wiosnę jak go kupowałem trafił mi się worek gliny, ale ten drugi kupiony w kwietniu jest ok. Nie pleśnieje, nie pokrywa się glonami, jest bardzo pulchny i nawet po zmoczeniu ma brązowy kolor. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TherionS Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Ja używam hollasa sterlux nie nie widzę problemów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Dziś w Leroy Merlin kupiłem athene. Jak będę mieć z nim problemy dam znać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ziemiórki to akurat do najlepszego nawet torfu same się przypałętają wcześniej czy później. Teraz nie jest najlepszy czas na ocenianie torfu. Zima jest dobrym sprawdzianem jakości. Tak, na powierzchni aż roiło się od larw. Padły dwie rosiczki a wiele innych zostalo zahamowanych w rozwoju, po przesadzeniu odżyły. Porcje zaziemiórkowanego torfu przeniosę do pojemnika i podleję, niech wylecą. Przy okazji będzie pokarm dla rosiczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElektrykPL Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Nie wiem czy mogę odświeżyć temat, ale potrzebuję nazw dobrych torfów, które można kupić w popularnych sklepach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Pytaj tu: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...5&start=105 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi