Skocz do zawartości

Dwa pytanka. Żwir i jedzonko.

Artistide

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, jako, że jest to mój pierwszy drugi post.

Otóż mam dwa pytanka.

1. Czy jeśli roślinka dostanie zamiast żwiru kwarcowego żwir bazaltowy, nic się nie stanie? Różnica w opisach polega tylko na tym, że żwirem bazaltowym ryby mogą poranić swój pysk. Ale ja ryb hodować nie będę...

2. Czy roślinka da radę strawić małe, prawie przezroczyste świerszcze?

Edytowane przez Artistide
Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o żwir chodzi to może być. Jest obojętny chemicznie itd. W akwarystyce nie używa się go przy rybach przydennych ( np kirys) bo ma ostre krawędzie- kaleczy ryby kopiące w dnie. Ponieważ rośliny nie mają praktycznie jak się pokaleczyć to nie widzę przeszkód by go zastosować :D

Mówiąc przezroczyste świerszcze masz na myśli wylęg tak?? Muszę przyznać, że to fajna sprawa ( nawet dorosłe, a teraz sam czekam na wylęg), ale jednak dla świeżych siewek lepiej dawać pokarm dla rybek :P Ja na twoim miejscu bym poczekał z wysiewem do wiosny, a świerszcze dawałbym już takim większych rośliną ( tzn już kilka większych liści i widać ładne krople). Siewki mogłyby nie dać sobie rady, przez co karmówka mogłaby spleśnieć ( dlatego lepiej poczekać do wiosny bo wtedy prawie bez obaw można dokarmiać nawet karmą dla ryb).

Na Forum powinieneś znaleźć jeszcze więcej informacji o dokarmianiu zarówno starszych jak i młodszych roślin :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.