MRCK Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Witam Wpadło mi w łapki takie akwarium i moje pytanko czy sie nadaje dla roślinek i co ew musiałbym zrobić żeby lepiej to dostosować? Tylko proszę w miarę prostym jeżykiem bo jestem laikiem jeszcze A i jakie oświetlenie to takiego czegoś? Jakiś zraszacz czy coś takiego? Edytowane 10 Stycznia 2012 przez MRCK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Fajnie było by jeszcze gdybyś podał wymiary , ale ze zdjęcie widac że chyba jest małe. I co chciałbyś tam hodowac ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRCK Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 bok ma mniej więcej 15-20 cm- nie mogę linijki znaleźć do środka wsadziłbym rosiczki i muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bondzio Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Właśnie chciałem założyc podobny temat - mianowicie czy sylikon w bezpośrednim kontakcie z wodą i torfem nie bedzie wydzielał niczego szkodliwego? Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Bondzio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRCK Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 ja nie mam zamiaru z tego robić doniczki chce do środka powsadzać doniczki na spodkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Dla muchołówek to na pewno nie będzie dobre miejsce. A jakie rosiczki chcesz tam wsadzić? Jak dla mnie to szkoda zachodu żeby cokolwiek tam ładować, trochę to przymałe. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Jak tak bardzo chcesz cos tam dać to najlepiej jakieś tłustosze lepiej te mniejsze, bo np sama tina to szybko przerośnie. Jak będziesz utrzymywał tam bardzo wysoką wilgotność to możesz dać z Queensland rosiczki ( jednak adelae też szybko urośnie). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bondzio Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 A tak swoją drogą to co z tym sylikonem - czy wydziela szkodliwe substancje, bo chciałbym w niedługim czasie przesadzić swój mech w specjalnie klejone na zamówienie "akwarium", tyle czy jest sens, abym wogóle zamawiał to u szklarza? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRCK Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 Hmm źle opisałem scianki to prostokąty o boku 20cm na 50cm czyli chyba nie aż tak małe A rosiczki to: Drosera Capensis Typical Dosera Capensis Alba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Te rosiczki się nie nadają do terra Lepiej im będzie na słonecznym parapecie. @ Bondzio Jeśli użyjesz silikonu akwarystycznego to nic nie ma prawa się stać ( nic nie wybuchnie, nie roztopi itp). Przecież akwaria klei się czymś takim i wszystko wytrzymują ( poza kopaniem, biciem, wyrzucaniem przez okno i inne tego typu czynności ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Jam bym tam wsadził helki które nie rosną tak duże i ew. jakieś małe tłustosze i pływacze . I jeszcze oświetlenie to minimum 2x 24W,ale jakbyś dał 4x 24W byłoby lepiej http://www.oswietlenieakwarystyczne.pl/ind...amp;prod_id=441 http://www.oswietlenieakwarystyczne.pl/ind...amp;prod_id=452 Pozdrawiam Edytowane 10 Stycznia 2012 przez owadożer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi