Skocz do zawartości

ZGON?

pollesek3

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką wodą podlewasz? ,mam nadzieje że destylowaną .Miałem podobny przypadek jak zacząłem podlewać wodą przegotowana odstana ,rosiczka gubiła liście itp ,zmieniłem podłoże ,wodę i rosiczka odżyła

Edytowane przez waldo
Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie przyczyna to mało światła. A napewno nie przez wode nawet gdybyś podlewał ją wodą z kibla to by nie padła;) JA wszystko zwykłą kranówą podlewałem dzbanki, helki, cefale i tak dalej i nic się im nie działo:D

Odnośnik do odpowiedzi

Rok temu też miałem taki problem, z tym, że u mnie dodatkowo końcówki liści robiły się czarne. Dwie doniczki z torfem kwaśnym, ale od innych producentów (to samo pH). W jednej zaczęło się dziać podobnie, w doniczce, która stała obok nic. Na wiosnę kupiłem torf athena i tej zimy nic się nie dzieje, rośliny wyglądają prawie jak latem, warunki i miejsce w jakim rosną dokładnie takie same. Wg mnie powinieneś je przesadzić do dobrego torfu

Odnośnik do odpowiedzi

Radził bym przesadzić i podlewać destylką. Powinno być lepiej. Co do "dobrego torfu" to nie stenty wiem, że to niełatwa sprawa, najlepszy ze starych zapasów, a jak się skończy to będzie trzeba znaleźć coś nowego. Może hollas zacznie kopać gdzie indziej i będzie lepszy? Pożyjemy zobaczymy.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.