nerka99 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Gdy w lecie zamawiałem paczkę z roślinami sprzedający przysłał mi jako bonus mały pakiecik oznaczony jako pływacz z zielonymi farfoclami oblepionymi bardzo płynnym błotem. Wtedy nie bardzo wiedziałem co z tym z robić i biorąc pod uwagę spora ilość roślin czekających właśnie na posadzenie wziąłem 1wszą z brzegu doniczkę z torfem i lekko wklepałem w niego zawartość paczuszki właściwie spisując ją wtedy na straty. Owadożera podlewałem codziennie obficie od góry i nie dosyć że nie przepadł to rozrósł się po całej doniczce a teraz nawet zakwitł... i tu własnie pojawia się część właściwa mojego postu; pomoże mi ktoś go zidentyfikować? KLIK BY POWIĘKSZYĆ Niestety fotograf ze mnie marny a właściwie żaden więc ostrości na kwiatku nie dałem rady ustawić (potem spróbuje jakoś to zrobić i ew wyedytować post, chyba, że ktoś wydedukuje co to za owadożer)... ale mniej więcej widać jaki to ma kształt, kwiat jest biały a w środku fioletowy. Jeśli ktoś wie co to za zwierz prosiłbym o info. [edit] wykombinowałem jak wyostrzyć kwiatek, wrzuciłem tuż za nim "tło" w postaci teczki na dokumenty:P bezpośredni link do wersji DUŻEJ http://wstaw.org/m/2012/02/05/IMG_1557.JPG Edytowane 5 Lutego 2012 przez nerka99 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Wg mnie może to być Utricularia microcalyx. pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nerka99 Napisano 11 Lutego 2012 Autor Share Napisano 11 Lutego 2012 Dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi