Redon Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Witam dokładnie parę godzin temu zamówiłem z allegro nasiona Drosera spatulata lecz miała dopisek olbrzymia i pod spodem wyjaśnienie iż ma jedne z największych liści. To był właśnie jeden z wielu argumentów dzięki którym wybrałem ją a nie np przylądkową. Ale nie oto mi chodzi chciał bym : - porady jak zasiać - Porady w późniejszej hodowli - Zdjęcie jak by taka wygląda "olbrzymia" - opinie o tej roślince - Jak się przygotować do uprawy Dziś przyszły nasiona, ziemie i wodę destylowaną mam. Doniczkę te o średnicy 22 cm. Mam pytanie już ostatnie czy w jednej donicy może być 10 rosiczkę bez potrzeby przesadzania ich. W naturze też rosną kupami to czemu by w doniczce nie. Proszę o porady i pomoc jak będzie trzeba dam zięcia pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Czy nie byłeś przypadkiem na owadożery.pl ?? http://www.owadozery.pl/forum/drosera-spat...cego-t4931.html Tam wszystko wyjaśnione. Jest jeszcze FAQ i te inne - google jeszcze działa, ACTA nc nie zrobiło Edytowane 7 Lutego 2012 przez VanDreyer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) I tak na uboku to proszę, popraw te błędy... podspodem, puźniejszej. Może kropka albo przecinek "nasiona ziemie". natuże , zdięcia Mamy jakiś ustalony rekord błędów ortograficznych w jednym poście? Edytowane 7 Lutego 2012 przez adamik55 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 http://roslinyowadozerne.eu/art/rosliny/dr...a-spatulata.php Rosiczka prosta w uprawie - warunki jak wyżej. Wysiać, postawić na parapecie i czekać. Zapewnić spora ilość światła naturalnego i będzie OK. Co do wielkości tych liści. Na aukcji było napisane: POSIADA JEDNE Z NAJWIĘKSZYCH LIŚCI ZE WSZYSTKICH SPATULAT Nie są to zbyt wielkie rosiczki nawet w wydaniu "giant". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi