Agata3008 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 PS. Muchołówkę mam od dwóch dni i nie wiem co robić jest to Diomaea Muscipula kupiona w Leroy Merlin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 destylowana lub ugotuj wode i niech odstanie z 2 dni. ja podlewan kranówka i nie sie nie dzieje ale najlepiej destylowana lub z firtra odwróconej osmozy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Spora dawka informacji na temat uprawy rośliny jest tutaj: http://www.owadozery.pl/articles/mucholowka.pdf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Pomijając to, że na forum jest multum tematów tego typu i wystarczy tylko trochę poczytać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Po 1 znajdź jej południowy parapet. Wodę możesz zagotować i ostudzić. Gdy wypuści pęd kwiatowy odetnij go, ponieważ on osłabia roślinę. Nie przelej tylko jej. Edytowane 12 Lutego 2012 przez sikorbs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agata3008 Napisano 12 Lutego 2012 Autor Share Napisano 12 Lutego 2012 Ech mama się uparła, że mam nie obcinać bo jest ciekawa jak wygląda Ale dziękuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 Osobiście nie widzę sensu obcinania pędu kwiatowego. I tak puści kolejne. Od kilku lat kwitną do oporu i nic im nie jest. Jak ma paść to padnie nawet po ścięciu kwiatostanu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 A ja widzę. Przez niecałe pięć lat wyhodowałem sobie dzięki sadzonkom z pędów jakieś 30-40 roślin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Ech mama się uparła, że mam nie obcinać bo jest ciekawa jak wygląda Ale dziękuje. Ja kiedyś moją muchołówkę tak zabiłem Odetnij. Jeżeli ma do ok. 5cm wsadź go w torf, a za jakieś 2-3 miesiące będziesz miała niespodziankę Edytowane 12 Lutego 2012 przez sikorbs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi