pietruszka002 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) Witam koledzy i koleżanki posiadam nasionka rosiczki i jeśli roślinka osiągnie 1-2cm się łamie łodyga jak mogę zapobiec temu??? Morże ktoś ma nasiona muchołówki lub sadzonki?? Pozdrawiam. Edytowane 18 Lutego 2012 przez pietruszka002 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoj Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Możesz bardziej sprecyzować swój problem? Wyrosły Ci rosiczki i się same łamią? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 jak sie moga łamać ? chyba ze ty je gnieciesz to sa bardzo deliktanie roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 właśnie oto chodzi ja ich woglę nie dotykam. Wodę wlewam do pod stawki tyle samo co zawsze . I nie wiem co z tym zrobić.??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Wstaw jakieś zdjęcie to będzie można coś wywnioskować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 fotka rosiczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 wstaw zdjęcie o większej rozdzielczości. To jest stanowczo za małe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiarz Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) W każdym bądź razie to i tak nie wygląda na rosiczkę, tylko na jakieś typowe zielsko - być może z rodziny kapustnych, które przy przelaniu (warunki optymalne dla rosiczek to dla typowo "podwórzowych" lub ugorowych roślin równa się już raczej przelanie) łatwo dopada zgnilizna podstawy łodygi lub zgorzel siewek. Edytowane 20 Lutego 2012 przez Kosiarz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanecznik*rosiczka Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Witam. Czy te liście rosiczki na pewno są złamały a może one po prostu tylko zwiędły.Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Od góry są złamane to w realu bardzo mocno widać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 wstaw duze foto wtedy okreslimy to jest nie tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Podaj źródło nasion. Być może, że zostałeś oszukany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Kolega miał ze swojej hodowli byłem przy zbieraniu więc nie mógł mnie oszukać. Edytowane 23 Lutego 2012 przez Marrom Rażące błędy ortograficzne! Proszę używać wyszukiwarki ze sprawdzaniem pisowni! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Zapewnij jej dobre warunki. Dużo światła. Jaką wodę lejesz, i w jakich ilościach? Może po prostu usycha i się łamie? Polecam kupić świetlówki. Przy 18W moja Alba rośnie jak szalona, wypuściła nowe liście, ładne kropelki, polecam! Edytowane 23 Lutego 2012 przez sikorbs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Ale nie rozumiem czemu nie wstawisz nam tutaj zdjęcia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi