hddk Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2015 Nepenthes 'Rebecca Soper'. Zabawa z cyklu "znajdź różnicę dzielącą oba obrazki" Po kosmetyce: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Nasuwa się jedno... "wyrwałem chwasta". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Ostre cięcie ale zdecydowanie na plus Chociaż cała ściana w pnączu byłaby najlepsza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 P. 'BCP Crystal' P. gypsicola P. cyclosecta × agnata - po raz pierwszy u mnie zakwitła, przefajna hybryda, liście mocno agnatowe, ale kwiat bardzo ciemnofioletowy, z jeszcze ciemniejszymi krawędziami, żółtą gardzielą i białymi włoskami. Wreszcie jakiś nieróżowy P. ehlersiae "Victoria" P. 'Florian' N. reinwardtiana - prostota i klasyczna elegancja N. ampullaria "Green" - dolna rozetka i górna rozetka. N. ampullaria 'Harlequin' - ukorzeniona szczytówka uraczyła mnie chyba rzadko spotykanym dzbankiem pośrednim. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Wow ! Jaki prześliczny Crystal !!! ! Zaczynam żałować, że też go w Wawie nie kupiłam chociaż w sumie wszystko kupione na wystawie mi padło Ale pięknie się wybarwił, nie dość, że ma ładne kwiatki to jeszcze cały zrobił się piękny Moja ulubiona gypsicola prezentuje się świetnie Kwiat cyclosecta x agnata faktycznie bardzo ciekawy Kształt aganty a kolor cyclosecty Dzbanki przepiękne, zwłaszcza ostatnia ampullaria !! Uwielbiam ten stożkowaty kształt dzbanków Dzięki za super zdjęcia super roślin, obudziłeś we mnie od dawna uśpiony tryb "must have" Edytowane 23 Września 2015 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 N. mirabilis Ratunku, mojej roślince wyszedł dołem doniczki korzonek, czy powinienem ją przesadzić ? Dodam jeszcze, że cały system korzeniowy wije się pod kratkami po terrarium i od zawsze stoi non stop pod wodą. Roślina jak widać ma się całkiem dobrze, pomijając fakt, że w połowie już zdrewniała, więc idzie do ścięcia, a korzenie do skrócenia. Pnącze 200 cm, korzenie 90 cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 N. mirabilis Ratunku, mojej roślince wyszedł dołem doniczki korzonek, czy powinienem ją przesadzić ? Ty złośliwcze W każdym razie łamiesz stereotypy Aż szkoda, że dzbaneczniki nie rozmnażają się z korzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 (edytowane) Edytowane 3 Października 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Po kilku sekundach przerażenia, zobaczyłem folię na wykładzinie, to mnie uspokoiło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi