m2arian2 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Witam. Tydzień temu przyniosłem muchołówke z piwnicy. Prawie wszystkie liście były czarne i wyschcnięte, zostaly tylko 3 liscie. Czy tak powinna wygladac mucholowka po zimowaniu? Edytowane 9 Marca 2012 przez m2arian2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artistide Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Nie chodziłeś tam, nie obserwowałeś? Jak podlewałeś? Dopiero teraz zauważyłeś jej stan? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Po zimowaniu muchołówka może tak wyglądać. Przesadź teraz do nowego podłoża i daj jej ciepło i maksymalną ilość światła naturalnego. Przy wybudzaniu podlewaj umiarkowanie tak aby nie przelać rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Tragedii nie widzę, zresztą czego się spodziewałeś po muchołówce w piwnicy. U mnie D. spider straciła wszystkie liście, myślałem że już po niej, a dwa centymetry pod powierzchnia była piękna zdrowa bulwa Wystaw ją stopniowo na światło słoneczne i podlej, a najlepiej póki się jeszcze dobrze nie wybudziła przesadź do nowego podłoża, bo to jakoś kiepsko wygląda. Przy okazji zobaczysz w jakim stanie jest bulwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 PODLEWALEM CO 3 TYGODNIE , A PODLOZE U MNIE JEST NIEZBYT ESTETYCZNE BO W KAZDEJ DONICZCE Z OWADOZERAMI MAM PLESN. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Oraz wykwity minerałów od twardej wody, jeśli mnie oko nie myli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi